Toate: Panouri solare presurizate tip colector cu heat-pipe 24 mm

Panourile solare presurizate care nu au niciun rezervor deasupra tuburilor se numesc colectoare solare. Suportul acestora este realizat din profile aluminiu eloxat ce ofera o durabilitate sporita si o durata de viata de pana la 20 ani.
Acestea se folosesc impreuna cu un boiler in interiorul casei si o automatizare ce contine grupul de pompare cu controlerul solar.

Despre tuburile din colectoare solare
Indiferent de modelele de colectore solare presurizate disponibile pe website-ul nostru, acestea sunt alcatuite dintr-un anumit numar de tuburi vidate, tuburi alcatuite din doua tuburi de sticla concentrice, iar intre aceste este vid. Datorita vidului dintre cele doua tuburi din orice colector solar se reuseste reducerea la minim a pierderilor de caldura prin convectie și conductie, obtinand astfel cele mai bune performanțe. Tubul de sticla are diametru de 58 mm si este acoperit cu 3 straturi selective de absorbtie al radiatiei infrosii din domeniul vizibil al radiatiei solare pana la valoarea de 98%. Sticla utilizata pentru fabricarea tuburilor este de tip borosilicat 3.3. Transferul de energie termica catre colectorul solar se realizeaza prin intermediul heat pipe (pipei termice) din interiorul tubului vidat. Aceasta este realizata din cupru si are dimensiunea condensatorului de 24 milimetri (mai mare si mai eficienta decat orice alte produse similare de pe piata din Romania).

Cum functioneaza colectoarele solare?
Deoarece tuburile conductoare termic sunt din cupru sunt umplute cu un agent termic ce are punctul de fierbere la maxim 30 grade Celsius, facandu-se astfel trecerea de la starea lichida la cea gazoasa. Ulterior, tubul termic preia caldura de la vaporii generati in urma incalzirii agentului termic, care revin la starea lichida, cu ajutorul condensatorului situate la capatul tubului, cedand astfel caldura primita in momentul evaporarii. Pe toata durata functionarii tubului termic se formeaza un ciclu continuu al transferului de la cald la rece si invers.